Recycling of Hard Plastics Made Easy on June 5th | #Ämpäristöteko Laittaa Kovamuovit Kiertämään 5.6.

News from Premix | May 29, 2019

Any plastics should not end up in nature but should be recycled instead. On the 5th of June, 2019 we  participate in a campaign organized by the Finnish Plastics Industries Federation. During a day which freely translated could be called “a Bucket Day", we invite the people from the surrounding area to bring their used hard plastic goods to our premises and deliver them for recycling. Premix's pop-up recycling point is open from 10 am - 5 pm. We accept any hard plastic goods, such as buckets or toys. We appreciate if you wipe them clean first and unfasten any metallic or wooden parts.

********************************

Valtakunnallinen tempaus muistuttaa muovin vastuullisesta käytöstä
#Ämpäristöteko laittaa kovamuovit kiertämään

#Ämpäristöteko-muovinkierrätystempaus haastaa suomalaiset kierrättämään kovamuoviset tavarat Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2019 yhteensä 16 paikkakunnalla – myös Nurmijärvellä. Muovin kierrättäminen on tärkeä teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Nyt toista kertaa järjestettävä #Ämpäristöteko-tempaus antaa kuluttajille mahdollisuuden kierrättää kovamuoviset tuotteet. Keräyspisteisiin voi tuoda esimerkiksi ämpäreitä, leluja ja pulkkia.

– Muovin kierrättäminen on ollut vahvasti pinnalla kuluvana keväänä, kun kuluttajia on aktivoitu lajittelemaan muovipakkaukset. Suomen muoviteollisuus haluaa kantaa osuu-tensa kekoon ja tarjota mahdollisuuden kierrättää eteenpäin materiaalina myös kova-muoviset tuotteet, jotka tällä hetkellä päätyvät vielä energiahyödyntämiseen, kertoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

#Ämpäristöteko tarjoaa vaivattoman tavan tehdä hyvää

Tempauksella on kysyntää, sillä vaikka kotitalouksien on ollut mahdollista kierrättää muovipakkaukset vuodesta 2016, pakkausmuovien keräykseen ei saa laittaa kovamuovituotteita. #Ämpäristöteko-keräyspisteissä otetaan 5.6. vastaan puhtaita kovamuovituotteita kotitalouksilta. Tavaroista pitää irrottaa metalli- ja puuosat. Lisäksi ne on hyvä pyyhkiä tai pestä.

– Viime vuonna järjestetyssä pilottitempauksessa sadat ihmiset innostuivat siivoamaan nurkkiaan. Monet toivoivat, että kovamuovien keräys järjestettäisiin useammin. Tähän arkiseen huoleen pitää vastata konkreettisesti. Vain siten saavutamme aidon vastuullisuuden tason, Kärhä sanoo. Kerätyt muovit toimitetaan Fortumille, joka ohjaa ne eteenpäin materiaalina tai energiana.

Muovi ei ole roskaa vaan tärkeä osa arkea

Muovit ovat välttämättömiä monilla elämän aloilla: ne muun muassa varmistavat ruoan säilymisen, tuovat turvaa ja kuljettavat puhdasta vettä. Vastuullinen muovin käyttäminen ei tarkoita muovin käytöstä luopumista, vaan tarvitaan materiaalitehokkaita ratkaisuja, pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina. Kierrätys on avainasemassa.
– Hyvin suunnitellut, laadukkaat kovamuoviset tuotteet kestävät käytössä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Muoviroskaa pitää vähentää ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina lisätä. Luontoon muovi tai muutkaan roskat eivät tietenkään kuulu, Vesa Kärhä toteaa.

#Ämpäristöteko järjestetään yli 20 keräyspisteessä eri puolilla Suomea 5.6.2019. Nurmijärven kierrätyspiste sijaitsee Premixin tiloissa osoitteessa Muovitie 4, Rajamäki ja on avoinna klo 10–17.

Nurmijärveläiset muovialan yritykset Premix ja Plastone olivat mukana kampanjassa jo viime vuonna ja lähtivät innolla mukaan uudelleen.
–Saimme tapahtumasta viime vuonna äärettömän hyvää palautetta. Meillä kävi yli 200 kierrättäjää, joista viitisenkymmentä piipahti myös tehdaskierroksella. Perheyrityksemme on toiminut Rajamäellä kohta 40 vuotta, mutta koska suuri osa tuotannostamme menee vientiin, niin emme ole kovin tunnettuja paikallisten keskuudessa. Toivotankin lähiseutujen asukkaat runsain joukoin sekä kierrättämään että tutustumaan meihin. Takaan, että meillä muovi näyttäytyy ihan uudessa valossa, Premixin toimitusjohtaja Hanna Ristola sanoo.

Tehdaskierroksia Premixillä järjestetään klo 10.30 ja 15.30. Kierrättämisestä saadun hyvän mielen lisäksi kierrättäjille on tarjolla makkaraa ja kahvia klo 11–15.30.

Lisätietoja tapahtumista ja kierrätysvinkkejä: www.muovikuuluukiertoon.fi

Tapahtuma löytyy myös Facebookista nimellä Ämpäristöteko 2019 Nurmijärvi

Vesa Kärhä
toimitusjohtaja
Muoviteollisuus ry.
p. 040 559 7557
[email protected]
www.plastics.fi

Hanna Ristola
toimitusjohtaja
Premix Oy
p. 050 545 9787
[email protected]
www.premixgroup.com

Jari Vuorinen
hallituksen puheenjohtaja
Plastone Oy
p. 050 309 2659
[email protected]
www.plastone.com

Muoviteollisuus ry on muovituotteita valmistavien yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen yhteistyöjärjestö. Suomessa on 550 muovituotteita valmistavaa yritystä, joissa on yli 10 000 työntekijää. Muovituotteiden lisäksi Suomessa valmistetaan tarvittavia muoveja ja niitä käytetään paljon myös muilla toimialoilla. Koko muoviteollisuus työllistää Suomessa 12 000 työntekijää.

Premix Oy on Euroopan markkinajohtaja sähköäjohtavien muoviseosten ja korkeantaajuuden antennimateriaalien sovelluksissa. Materiaaliratkaisumme hallitsevat staattista sähköä ja mahdollistavat nopean langattoman tiedonsiirron monilla eri teollisuudenaloilla, kuten auto- ja elektroniikkateollisuudessa, terveyden ja hyvinvoinnin alalla sekä tietoliikennesektorilla. Toiminnalliset muovimateriaalit kehitetään ja valmistetaan Nurmijärven Rajamäellä. Liikevaihtomme 37 M€ saamme aikaan 100 premixläisen ja maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkos-tomme voimin. Myynnistämme yli 90% suuntautuu vientiin.

Plastone Oy on vaativiin käyttötarkoituksiin suunniteltujen teknisten kestomuovituotteiden sopimusvalmistaja. Plastone tarjoaa laajan valikoiman palveluja muovituotteiden muottien suunnittelusta ja valmistuksesta aina kokoonpano-, pinta- ja jälkitöihin asti. Suomen tuotantolaitos sijaitsee Nurmijärvellä, missä on myös puhdastila medical-puolen tuotteiden ajoa ja kokoonpanoa varten. Käsityötä vaativat muovituotteet valmistetaan kustannustehokkaasti Viron Sauen, Tallinnan ja Haapsalun tehtailla. Plastone Oy on laatusertifioitu ISO 9001:2015 sekä ISO 13485:2016 ja ympäristösertifioitu ISO 14001:2015.

Share the joy