Premixistä vuoden perheyritys EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa

November 10, 2022


Kuva: EY

Tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY:n vuosittain järjestämässä kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan.  

Vuoden 2022 kilpailuun osallistui 51 suomalaista kasvuyritystä, joista kymmenen valittiin finaaliin. Perheyritys-sarjan osallistujilta edellytettiin yrityksen johdon olevan suvussa vähintään toisen sukupolven hallussa. Voittajat valitsi laajasti suomalaista liiketoimintaosaamista edustava riippumaton tuomaristo.

 

"On todella hienoa tulla valituksi vuoden yrittäjäksi, mutta kunnia siitä kuuluu kaikille työntekijöillemme ja satavuotiselle perheyrittäjyyden historialle, jota Premix edustaa. Olemme selvinneet aiempien vuosien ja vuosikymmenten sodista ja kriiseistä, joten syytä synkistelyyn ei ole."

Hanna Ristola, Premix Groupin toimitusjohtaja

 

Ristola on perheyrittäjä jo neljännessä polvessa. Hänen isoisänsä isä Antti Kiikka perusti vuonna 1920 Tienhaaran Sikuritehdas Oy:n Viipuriin. Pian sen jälkeen syntyi Rakennusyhtiö Pyramid, joka menetti Viipuriin rakentamansa kivitalot ja lähes kaiken omaisuutensa talvi- ja jatkosodassa. Sotien jälkeen suvun haltuun siirtyi nykyinen maalitehdas Teknos, josta Hanna Ristolan isä, nimeltään myös Antti Kiikka, lähti vuonna 1980 perustamaan Premixiä.

Premixistä on vuosien saatossa kasvanut markkinajohtaja ja maailmanlaajuinen edelläkävijä sähköä johtavien muovien kehittäjänä. Räätälöityjä materiaaliratkaisuja toimitetaan auto- ja elektroniikkateollisuuteen, diagnostiikkaan sekä terveys- ja hyvinvointialalle.

Valinta vuoden perheyrittäjäksi lämmittää, mutta Hanna Ristolan mielestä vieläkin suurempi palkinto tuli aiemmin tänä vuonna, kun Yhdysvaltain hallinto puolustusministeriön johdolla lähti tukemaan yhtiön tehdashanketta Pohjois-Carolinassa. Rakennustyöt Gastonin piirikunnassa on tarkoitus aloittaa helmikuussa. Parhaillaan tehtaalle haetaan työntekijöitä ja tuotannon on määrä alkaa syksyyn 2025 mennessä. Isäntämaalta tuleva investointiavustus on 79,9 miljoonaa dollaria.

”Tehdas auttaa turvaamaan kriittiset diagnostiikkatoimitukset Yhdysvalloissa ja palvelee samalla asiakkaitamme globaalisti. Nykyinen geopoliittinen tilanne on osoittanut huoltovarmuuden ja toimitusketjujen tärkeyden. Meille on iso merkitys sillä, että emme ole vain yhden tehtaan varassa, mutta olemme investoineet tuotantoon myös Suomessa. Se auttaa turvaamaan valmistuksen, vaikka maailmalla tapahtuisi uusi pandemia tai muu markkinahäiriö”, toimitusjohtaja Hanna Ristola kertoo.

 

Lisätietoja:

Hanna Ristola
Toimitusjohtaja, Premix Group
+358 50 545 9787
[email protected]

 

Linkit:
EY Lehdistötiedote
EY Entrepreneur Of The Year -kilpailu

088 EOY-gaala 4.11.2022

Managing Director Hanna Ristola ja New Business Development Director Tuomas Kiikka. Kuva: EY 

LEHDISTÖTIEDOTE 10.11.2022

IN ENGLISH

Here you can read this news article in English.