Perheyhtiö Premix lahjoittaa 40 000 EUR vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen

December 17, 2020

 

Me Premixillä vietämme tänä vuonna 40-vuotisjuhlaa ja haluamme juhlavuoden kunniaksi lahjoittaa varoja kohteeseen, jolla on aidosti merkitystä.

Lahjoitushetki Rajamäen tekonurmikentällä 16.12.2020. Henkilöt vasemmalta: Mia Puhakainen (Premix Oy), Hanna Ristola (Premix Oy), Henna Hassinen (Rajamäen Kehitys ry), Minna Välimäki (Rajamäen Kehitys ry) ja Annika Eskelinen (Rajamäen Kehitys ry).

Kulunut vuosi ei ole kohdellut kaikkia suomalaisia tasavertaisesti. Moni perhe on kärsinyt pandemian vaikutuksista taloudellisesti. On mahdollisesti jouduttu säästämään jopa lasten harrastusmaksuista. Liikuntaharrastuksen lopettamisella saattaa kuitenkin olla kauaskantoisia seurauksia.

Premixin toimitusjohtaja Hanna Ristola halusi kohdistaa lahjoituksen erityisesti lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen yrityksen kotipaikkakunnalla Rajamäellä: “Haluan edesauttaa sitä, että lapset pystyvät jatkamaan harrastuksiaan yhdessä ystäviensä kanssa, vaikka perheessä olisi taloudellisia vaikeuksia. Haaveeni on, että pystymme lahjoituksen turvin välttämään lasten ja nuorten syrjäytymistä ja edistämään hyvinvointia. Valitsimme lahjoituskohteeksi Rajamäen Kehitys ry:n, RaKen. Valinta osoittautui oikeaksi. Heti ymmärrettyään, että tämä on todellakin totta, he ovat tehneet hartiavoimin töitä tukirahaston perustamiseksi.”

Lahjoituksen turvin RaKe perustaa rahaston, josta taloudellisissa vaikeuksissa olevat perheet voivat hakea avustusta lastensa harrastusmaksuihin ja -varusteisiin. “Upea ele paikalliselta yritykseltä tukea tällaisena poikkeuksellisena aikana lasten ja nuorten harrastamista omalla kylällä. Lahjoituksen turvin saadaan mukaan varmasti monta harrastajaa, joilla muuten perheen taloudellisen tilanteen takia ei olisi varaa. Kun harrastusmahdollisuudet ovat lähellä ja tutussa ympäristössä, niihin on helppo kulkea,” sanoo seuran taloudenhoitaja Minna Välimäki.

RaKe on yhdistys, jonka kautta lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät harrastamaan hyvin monia urheilulajeja, kuten hiihtoa, jalkapalloa, kuntourheilua ja maastopyöräilyä. RaKen puheenjohtaja, Henna Hassinen on innoissaan lahjoituksesta: “Ensimmäinen tunne oli, että uskonko korviani. Tällaiselle vapaaehtoisvoimin pyöritettävälle monilajiseuralle ei ole ollut helppoa saada tukea ja sponsoreita. Tämän vuoden aikana on ollut jatkuvasti pakahduttava tunne, kun on nähnyt, miten perheet joutuvat venymään haastavissa olosuhteissa. Tämä lahjoitus tuo varmasti helpotusta moneen perheeseen.”

Osa lahjoitusvaroista käytetään suoraan maastopyöräryhmän toimintaan. Seura hankkii lainapyöriä, joita harrastuksesta kiinnostuneet voivat käyttää, jos heillä ei ole omaa pyörää. Myös pyörätoiminnasta vastaava Annika Eskelinen ilahtui tiedosta kovasti: “Kun tästä Premixin pudottamasta uutispommista selvisin, riemu alkoi vallata mielen, kun ymmärsin, että nyt meillä on seurana mahdollisuus investoida maastopyöriin ja kypäriin ja harrastuksesta kiinnostuneet voivat kokeilla maastopyöräilyä ilman omia investointeja. Kyseessä on huippuhyvä koko perheen harrastus. Tähän samaan tarkoitukseen olimme hakeneet viime syksynä OKM:n tukea siinä onnistumatta ja henkilökohtainen pettymys oli tällöin suuri.”

Seura tiedottaa maastopyöräryhmän toiminnasta, tukirahastosta ja tuen hakemisesta omilla kotisivuillaan (www.rajamaenkehitys.net) vuoden 2021 alussa.

 

Katso tästä yhdistyksen joulutervehdys:

 

Lisätietoa:

Lataa kuvat tästä:
https://www.premixgroup.com/material-bank/

Hanna Ristola, toimitusjohtaja, Premix Oy
Puh.: 050 545 9787
Email: [email protected]

Henna Hassinen, puheenjohtaja, Rajamäen Kehitys ry
Puh.: 044 563 9482
Email: [email protected]

Premix valmistaa erikoismuovimateriaaleja, joilla hallitaan staattista sähköä tai mahdollistetaan nopea langaton tiedonsiirto. Materiaaliratkaisuja käytetään monilla eri teollisuudenaloilla, kuten auto- ja elektroniikkateollisuudessa, terveyden ja hyvinvoinnin alalla sekä tietoliikennesektorilla. Yrityksen uusin aluevaltaus on aktiivinen antimikrobiteknologia, jonka avulla voidaan ehkäistä haitallisten mikrobien aiheuttamia ongelmia. Nurmijärven Rajamäellä sijaitsevan perheyrityksen tuotannosta yli 90 % suuntautuu vientiin. Premix työllistää Suomessa yli 100 henkilöä, ja lisäksi sillä on myyntikonttorit Saksassa ja Kiinassa sekä laaja kansainvälinen jälleenmyyjäverkosto. Yritys on perustettu vuonna 1980, ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli runsaat 35 M.
LUE LISÄÄ >>

Share the joy